• משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 399 ש"ח

בחרו סוג משלוח

משלוח ביום ראשון להזמנה שתתקבל עד 10:00

אנא הכנס לאזור האישי להתחברות/הרשמה

לפרטים נוספים

מהוד השרון, דרך רמתיים 36 בלבד

חגי תשרי

טארט פיצוחים בדבש

לרכישת המוצרים

מרכיבים:

להכנת הקלתית
חמאה 200 גרם
סוכר לבן 100 גרם
ביצה
1 קמח לבן 300 גרם

(קטניות חומוס/ שעועית) רק כמשקולת

להכנת המלית
סוכר לבן 200 גרם
דבש 4 כפות
שקדים טבעיים (אגוזי פקאן, אגוזי מלך, אגוזי לוז) 500 גרם
שמנת מתוקה מיכל
תמצית וניל 2 כפות
חמאה 100 גרם

אופן הכנה:

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
    2. להכנת הקלתית – בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את החמאה, סוכר (חצי כוס) וביצה. מעבדים עד שלא יהיו גושים של חמאה, ומוסיפים את הקמח, ומעבדים רק עד שהכול מתאחד  לבצק.

    3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגודל של תבנית האפייה (תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ), ומרפדים גם את השוליים.
    4. שמים על הפאי נייר כסף, ושופכים קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יתפח באפייה.

    5. אופים בתנור כ-20 דקות.

     להכנת המלית –
    6. מחממים מחבת גדולה על הגז, ושמים בתוכה את הסוכר (1 כוס) והדבש, ומערבבים עד שנוצר קרמל בצבע זהוב (עד שאין גושים של סוכר).
    7. שופכים שמנת מתוקה לתוך הקרמל בזרזיף דק ואיטי מאוד, להיזהר – הקרמל רותח לא לגעת.
    8. לאחר שהשמנת כולה נמסה בקרמל, מוסיפים את תמצית הווניל והחמאה, ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
    9. מוסיפים את האגוזים, ומערבבים היטב עד שהאגוזים יצופו ברוטב הקרמל.
    10. שופכים את המילוי בעודו חם לתוך הקלתית, ואופים את הפאי בתנור חם על 180 מעלות, כ-20 דקות.