אנחנו במשק גאים על שיתוף הפעולה עם מסיק קיבוץ מגל.
מותג שמן הזית המוביל בישראל זו השנה השישית ברציפות בתחרות "טרה אוליבו".
כוללת שבעה זנים: לצ'ינו, ארבקינה, פיקואל, קורינייקי, סורי, אסקל וקורטינה
לכל אחד מהזנים טעם ייחודי הנובע מתכונות הזן ממנו הופק השמן, ומאפשר התאמת השמן למזון הנבחר
בלנד הבית – שמן הבית שהרכבו משתנה ממסיק למסיק על פי הרכב ומרקם הזיתים שנמסקו באותה שנה.
הבלנד האורגני – המכיל שמן מזיתים שגדלו בכרם האורגני
תקופת המסיק – חגיגות מסיק הזיתים
הפרי גדל ומתפתח ובתחילת הסתיו, לקראת סוף חודש אוקטובר מגיע למצבו האופטימאלי. זהו האות לפתיחת עונת המסיק הנמשכת עד חודש דצמבר.
כדי שהשמן שיופק מהזית יהיה האיכותי ביותר מרגע יצירתו ולאורך זמן, חשובים מספר גורמים:
בשלות הזית – צבעו צריך להיות ירוק- שחור, מה שמשפיע על טעמו, ריחו וצבעו
של השמן. הצבע המתקבל – צהוב וצלול.
שיטת המסיק – מוסקים בשתי שיטות:
מנערת שפועלת על-ידי ניעור גזע העץ.
בוצרת – אשר "רוכבת" על העץ ואוספת את הפרי.
שיטות אלו ייחודיות בכך שהן מהירות מאוד ואינן פוגעות בעץ או בפרי
תקופת המסיק נמשכת מסוף אוקטובר עד דצמבר