קציצות עוף וירקות
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
400 גרם חזה עוף, טחון
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
1 גזר מגורר
1 קישוא מגורר
1 שן שום, כתושה
1/3 כוס פירורי לחם
מלח פלפל, לפי הטעם
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
פירורי לחם / פנקו
אופן הכנה:
- קוצצים בצל ופטרוזיליה, מגררים גזר וקישוא בפומפייה וכותשים שום. סוחטים היטב את הנוזלים ומניחים בקערה.
2. מוסיפים לקערה עוף טחון ופירורי לחם, מתבלים ומערבבים לעיסה.
3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים בגודל הרצוי ומשטחים מעט על ידי לחיצה על כל כדור עם כף היד.
4. מניחים ביצה טרופה ופירורי לחם בשתי קעריות נפרדות. טובלים כל קציצה בביצה ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם.
5. מחממים שמן במחבת, על חום בינוני-גבוה. מטגנים את הקציצות כמה דקות בודדות משני הצדדים עד הזהבה.