קציצות בשר סלק ורימונים
לכבוד ראש השנה
קבלו מתכון מנצח למנה עיקרית יפיפיה
מרכיבים:
לקציצות
1 ק”ג בשר בקר טחון (ניתן להחליף חצי מהכמות בבשר כבש)
2 יח’ בצל לבן
2 כפות שמן זית מסיק קיבוץ מגל
4 שיני שום
1 יח’ סלק
3 כפות פירורי לחם
1 יח’ ביצה
בהרט
מלח ופלפל
לנוזל הבישול
3 כפות שמן זית מסיק קיבוץ מגל
1 בצל לבן
4 שיני שום
1 חב’ מנגולד (עלי סלק)
3 יח’ סלק מבושל
3 כוסות ציר עוף
6 כפות רכז רימונים
3 כפות סילן או דבש ענבים
בהרט
מלח ופלפל
גרעיני רימון
אופן הכנה:
הקציצות:
קולפים את הבצל והשום וקוצצים קטן
קולפים את הסלק ומגרדים בפומפיה דקה
מערבבים יחד את הבשר, הירקות, פירורי הלחם, הביצה והתיבול
מכדררים לקציצות.
מכינים את הרוטב:
מטגנים את השום והבצל בשמן זית, בינתיים חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.
חותכים את עלי המנגולד ומוסיפים לתערובת.
מוזגים 3 כוסות ציר עוף
מוסיפים את רכז הרימונים, הסילאן, הבהרט ומתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה.
מכניסים את הקציצות לרוטב מבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את גרגרי הרימון מעל ומגישים חם