קנטוציני
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים היבשים,
מוסיפים את ליקר השקדים, הביצים והחלמונים מערבלים עד קבלת עיסה אחידה
מוסיפים את כל סוגי השקדים והאגוזים ומערבבים שוב.
מחלקים את הבצק ל-2 כיכרות.
הוא קצת דביק אז יש לקמח את הידיים.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק זה מזה.
אופים 35 דק׳ עד שנוצר קרום כהה והן מוצקות למגע.
מוציאים מהתנור ונותנים לכיכרות להתקרר.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
אחרי שהכיכרות הצטננו לחלוטין חותכים אותם לפרוסות דקות ככל האפשר ומסדרים בתבנית.
אופים כ-15 דק׳ נוספות עד שהן יבשות וקשות.
מגישים עם ריבה טובה.
מרכיבים:
390 גר׳ קמח
300 גר׳ סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות ליקר שקדים
3 ביצים
3 חלמונים
2 כוסות שקדים טבעיים שלמים
1כוס קשיו (לא מומלח)
1/2 כוס פיסטוקים טבעים (לא מומלחים)
1/2 כוס אגוזי לוז טבעיים שלמים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים היבשים,
מוסיפים את ליקר השקדים, הביצים והחלמונים מערבלים עד קבלת עיסה אחידה
מוסיפים את כל סוגי השקדים והאגוזים ומערבבים שוב.
מחלקים את הבצק ל-2 כיכרות.
הוא קצת דביק אז יש לקמח את הידיים.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק זה מזה.
אופים 35 דק׳ עד שנוצר קרום כהה והן מוצקות למגע.
מוציאים מהתנור ונותנים לכיכרות להתקרר.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
אחרי שהכיכרות הצטננו לחלוטין חותכים אותם לפרוסות דקות ככל האפשר ומסדרים בתבנית.
אופים כ-15 דק׳ נוספות עד שהן יבשות וקשות.
מגישים עם ריבה טובה.