קארי מסמן עדשים שחורות וירקות שורש
עושר של טעמים
תבשיל נהדר
מבוסס על עדשים וירקות שורש
עטופים בקארי
מרכיבים:
מצרכים ל-4 מנות:
1 חבילת עדשים שחורות מונבטות (של עלעלים) או 250 גר׳ עדשים שחורות רגילות
3 כפות שמן קוקוס (אפשר להחליף בשמן צמחי אחר)
1 יח שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 יח שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 יח בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
1 יח גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 יח בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
3 שיני שום קלופים וקצוצים
1 חתיכה ג׳ינג׳ר קלוף וקצוץ
1 כף אבקת קארי מסאמן
1 פחית קרם/חלב קוקוס
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
בסיר שטוח עם שמן קוקוס מאדים את השורשים (פרט לבטטה) על להבה בינונית.
מומלץ לכסות את הסיר ולבחוש מידי פעם.
כשהירקות מתחילים להתרכך מורידים את המכסה ומוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומערבבים
מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים
מוסיפים את העדשים המונבטות, הבטטה ומערבבים
מוסיפים את החלב או קרם הקוקוס, את רוטב הסויה ומבשלים עד ריכוך של ירקות השורש. העדשים צריכות להשאר מעט קרנצ׳יות. מתבלים במלח ופלפל