ציפס ירקות שורש
כ-8-9 ירקות שורש שונים בכל שילוב (למשל 4 תפוחי אדמה, 2 בטטה אחת גדולה, 2 סלקים, גזר או כל שילוב אחר)
ליטר שמן (עדיף קנולה, ובכל מקרה לא שמן זית)
כ-2 ליטר מים +2 כפות חומץ (רק למקרה שעושים גם תפוחי אדמה)
מעט מלח לפי הטעם
מרכיבים:
מקלפים את הירקות (את תפוחי האדמה אפשר להשאיר עם הקליפה) ושוטפים היטב.
פורסים לפרוסות דקות, עדיף בעזרת מנדולינה, שתיצור עיגולים דקים ומושלמים, ובעיקר זהים בעובי.
משתדלים שהפרוסות יהיו זהות אחת לשנייה בעובי של בערך מילימטר וחצי-שניים.
את הגזר פורסים בעזרת קולפן לרצועות ארוכות ודקות.
את הפרוסות מניחים בתוך קערה עם מי ברז, כדי להוציא מהם את העמילן.
לא לכל הירקות צריך לעשות את זה, אלא רק לעמילניים שבהם (הגזר והסלק, למשל, לא צריכים השרייה).
חשוב לא לערבב את הירקות, מטגנים כל ירק בנפרד, כל ירק צריך זמן טיגון שונה.
את תפוחי האדמה מבשלים קצת לפני, , מרתיחים את 2 ליטר המים עם החומץ, וכשהמים רותחים, מוסיפים את פרוסות תפוח האדמה לבישול של 3 דקות בדיוק ומסננים אותם מהמים.
מחממים שמן לטמפרטורה של בערך 160 מעלות.
בזמן שהשמן מתחמם, מסננים את הירקות מהמים, ומייבשים אותם בעזרת נייר סופג.
מטגנים כל ירק בנפרד, ואם יש כמות גדולה מאותו ירק, מטגנים בכמה סבבים קטנים.
שמים בסיר כמות פרוסות שתכסה בערך שכבה אחת על פני השמן ולא יותר, אחרת נוריד במהירות את הטמפרטורה של השמן, והצ'יפס יצא ספוג בהמון שמן.
הצ'יפס מוכן כשהוא מעט קשה למגע (אבל לא קשה לגמרי, הוא מתקשה עוד קצת אחרי היציאה מהשמן), ובעיקר כאשר מפסיקות להיווצר מסביבו בועות.