פצפוצי אורז וחמאת בוטנים
חטיף מתוק קל להכנה מתאים גם למשלוח מנות מושקע במיוחד
מרכיבים:
לשכבת חמאת הבוטנים:
250 גרם שוקולד לבן
1 כוס חמאת בוטנים (250 גרם)
1 כוס פצפוצי אורז
לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות נוטלה או כל ממרח דומה עם אגוזי לוז
½ כוס כוס חמאת בוטנים 150 גרם
20 גרם חמאה
¾ כוס פצפוצי אורז 40 גרם
אופן הכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפיה (גודל 20 על 20)
מכינים את שכבת חמאת הבוטנים התחתונה:
בקערה בינונית ממיסים את השוקולד הלבן מעל באן מארי.
מוסיפים את חמאת הבוטנים וממיסים.
מערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים פנימה את פצפוצי האורז ומערבבים היטב.
יוצקים מיד לתוך התבנית ומשטחים את המסה.
מכניסים למקפיא לרבע שעה.
בינתיים מכינים את השכבה העליונה.
ממיסים את השוקולד המריר מעל בן מארי.
מוסיפים את חמאת הבוטנים והחמאה וממיסים עוד כ-30 שניות.
מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב.
יוצקים מעל השכבה שכבר הצטננה ומיישרים.
מכניסים למקרר.
רצוי לתת לזה שעה במקרר לפני שחותכים.
חותכים לאצבעות של כ– 1.5 ס"מ על 7 ס"מ