עוגת ענבים קיצית
עוגת קיץ משגעת
בתוספת ענבים טריים – חמוצים , מתוקים , אדומים , לבנים
חגיגית למראה עם טעם משובח
מרכיבים:
לקלתית בצק מתוק:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח לבן
1 ביצה L
לקרם:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
250 גרם (1 מכל) גבינה לבנה 9% שומן
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון אחד
לקישוט חצאי ענבים ועלי נענע
אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית, מוסיפים ביצה עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה.
מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק , מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד שעה במקרר.
2. מרדדים לעיגול גדול – יותר מקוטר התבנית, מהדקים את הבצק לתחתית הדפנות, דוקרים את הבצק במזלג למנוע התנפחות.
אופים ב-180 מעלות 20 דקות. מקררים
3. הכנת הקרם-
מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים גבינה, אינסטנט וניל, אבקת סוכר, מיץ לימון וקליפת לימון מגורדת, מורחים על העוגה
4. לקישוט – ענבים טריים בצבעים וטעמים שונים ונגיעות עלי נענע.