סלט יאם סו הו
סלט תאילנדי עם פומלות
חמוץ, מתוק, מלוח וחריף
כל הטעמים בסלט אחד
מרכיבים:
1 פומלה גדולה מפולטת לפלחים ללא הציפה הלבנה
100 גר׳ אטריות שעועית
2 מלפפונים
2 בצלי שאלוט טריים או בצל סגול בינוני קצוצים דק
1 חב׳ ניצני בריאות כוסברה עלעלים
1/2 חבילה מיקרו פטרוזיליה
חופן קטן של מיקרו בזיל
כמה עלי נענע
1/4 כוס בצלי שאלוט מטוגנים
1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים
לרוטב:
1 שן שום
פיסת צ׳ילי אדום
חתיכת גבעול למון גראס (חלקו התחתון) – חתוך דק דק
גרידת יוזו טרי
חצי כפית מלח
כפית סוכר חום
3 כפות רוטב דגים
מיץ מיוזו טרי אחד
אופן הכנה:
- מניחים בתוך מכתש: שום כתוש, פיסת פלפל צ׳ילי, למון גראס חתוך, גרידת הליים, מלח, סוכר וכותשים היטב.
2. מוסיפים את מיץ היוזו ואת רוטב הדגים ומערבבים היטב.
מכינים את הסלט:
3. משרים במים חמים את אטריות שעועית לכ-10 דק׳, מסננים וחותכים אותן גס.
4. מפרקים את פלחי הפומלה המפולטים כל פלח ל-3.
5. חותכים כל מלפפון לחצי ומרוקנים את תוכנו הפנימי, חותכים לחצאי עיגול.
6. מניחים בקערה, את אטריות השעועית, פלחי הפומלה, השאלוט הקצוץ, המלפפונים,
עלי המיקרו והנענע ואת בצלי השאלוט המטוגנים. מתבלים ברוטב ומערבבים בעדינות.
7. מקשטים עם בוטנים קלויים ומגישים.