סלט בורגול רימונים
סלט בורגול צבעוני מלא כל טוב
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
2 כוס בורגול גס
1/2 כוס עדשים שחורות
1 בטטה בינונית
2 כפות סילאן
1 כוס גרעיני רימון
חופן שקדים
1/2 לימון סחוט
1 כף רכז רימונים
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל
חופן מיקרו פטרוזיליה
אופן הכנה:
משרים את הבורגול במים חמימים כחצי שעה ומסננים.
מבשלים את העדשים עד ריכוך מלא ומסננים.
קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות קטנות, מתבלים בסילאן, מלח ופלפל ו-2 כפות שמן זית. צולים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-15 דקות או עד ריכוך מלא.
קולים את השקדים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ- 10 דקות. מצננים וקוצצים גס.
מערבבים יחד את הבורגול, העדשים, הבטטה, גרעיני הרימון, השקדים, המיץ לימון, רכז הרימונים, המלח והפלפל, הפטרוזיליה ושמן הזית.