מרק דלעת סתווי
1 כף שמן זית
2 בצלים פרוסים
1 כרשה פרוסה לטבעות
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
4 שיני שום שלמות
800 גר׳ דלעת חתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 וחצי ליטר ציר עוף או מים
מלח
פלפל לבן
קינמון
אגוז מוסקט
זרעי כוסברה
גרעיני דלעת לקישוט
אופן הכנה:
1. מאדים בסיר גדול בצל, כרישה, סלרי,גזר ושום בשמן זית עד ריכוכם.
מוסיפים את קוביות הדלעת.
2. יוצקים את ציר העוף (או המים) ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
3. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט למחית חלקה. מסננים במסננת דקה.
4. מוסיפים לסיר את התבלינים:
מקל קינמון אחד, מעט גרידת אגוז מוסקט, קורט זרעי כוסברה.
מבשלים עוד כ-10 דק׳.
מוציאים את מקל הקינמון.
יוצקים לקעריות ומגישים עם גרעיני דלעת מעל