מרק בצל חורפי
מרק בצל נפלא – מתאים לימי החורף הקרים
לחם טרי, גבינה קשה ויין – ארוחה פשוטה וטובה
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
קילו בצל
5 שיני שום
כוס וחצי יין לבן
עלי טימין
שמן זית
2 כפות קמח
מלח
פלפל
עלי דפנה
גבינה מגורדת לטוסטונים
לחם עם קרום קראנצ׳י
גבינת אמנטל
אופן הכנה:
חותכים את הבצלים לחצי, מהשורש ועד לקצה השני, מקלפים, ופורסים לחצאי טבעות דקות.
מאדים על אש נמוכה עד שהבצל נהיה חום ומקורמל (צריך סבלנות!)
מוסיפים שום כתוש ומטגנים, מוסיפים כוס וחצי יין לבן, ועלי טימין.
לאחר שהנוזל מתאדה מוסיפים כפית קמח.
מוסיפים מים עד כיסוי פלוס.
מעט מלח פלפל ועלי דפנה, מבשלים בין 40 דקות לשעה מינימום.