מרק אפונה
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה
3 שיני שום קצוצות
קורט כמון
קורט פלפל שאטה גרוס
קורט פלפל שחור גרוס
1/2 1 כוסות אפונה יבשה
2־3 ליטרים מים
ענף טימין
קורט מלח
להגשה:
קרם פרש
אופן הכנה:
מחממים שמן בסיר על להבה בינונית־גבוהה.
מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים גזר ושום ומטגנים כ־3 דקות נוספות. ל
קראת סוף הטיגון מוסיפים תבלינים, למעט מלח.
מוסיפים אפונה יבשה, מערבבים ויוצקים מים עד לכיסוי מלא של האפונה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מדי פעם מערבבים.
לקראת סוף הבישול, מוסיפים ענף טימין קטן (אפשר להשאיר מעט בצד להגשה) ומלח.
מוזגים לצלחת עמוקה, מגישים עם כף ׳קרם פרש׳.