לימונים כבושים
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
5 לימונים רצוי עם קליפה דקה.
מלח גס
פפריקה מתוקה
שמן זית
אופן הכנה:
- פורסים לימונים לפרוסות דקות, מנקים פרוסות לימון מגרעינים (הגרעינים מרים)
2. טובלים כל פרוסה במלח ופפריקה משני צדדיים או על כל שכבת לימונים מפזרים כרבע כפית מלח.
3. בונים מגדל לימונים ולוחצים כל שכבה עם הידיים, שיגירו מעט מהמיץ ככה המיץ עולה ומכסה את הלימונים עד כמעט סוף הצנצנת
4. מכסים לימונים עם מיץ מלימון עסיסי שלם.
5. מערבבים כפית פפריקה עם כחצי כוס שמן זית וסוגרים עם השמן את שפת הצנצנת, אפשר לשים שקית ניילון או דף אפייה שיהיה אטום היטב. אחרי יום יומיים כדאי לנער מעט את הצנצנת בלי לפתוח.
6. אחרי ארבעה ימים אפשר לאכול מהלימונים.. אחרי פתיחה שומרים במקרר.מומלץ להוסיף לכריכים, סלטים (סלט טונה למשל) ורטבים