גאלט תות שדה
לקלתית:
1/2 כוס ועוד כף (70 גר) קמח אורז מלא בטחינה דקה
1/2 כוס ועוד כף (70 גרם) קמח אמרנט
2 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפות קמח טפיוקה
2 כפות סוכר קנים טבעי
1/4 כפית מלח
110 גרם חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
6-8 כפות מי קרח
ללפתן תות שדה:
110 גרם תותים חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר קנים טבעי
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
לקרמבל פיסטוק:
1/3 כוס ( 55 גרם) פיסטוקים טבעיים ללא מלח
1/4 כוס (50 גרם) סוכר קנים טבעי
1/4 כוס (35 גרם) קמח אורז מלא בטחינה דקה
2 כפות קורנפלור
5 כפות (70 גרם) חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
להרכבת הגאלט תות:
2 כוסות (240 גרם) תותים, פרוסים דק
הכנת הבצק:
1. הניחו את סוגי הקמח השונים, סוכר קנים טבעי ומלח במעבד מזון.
הפעילו פעמיים בפולסים כדי לאוורר את התערובת והוסיפו חמאה קרה.
הפעילו בפולסים 10 פעמים, עד שהחמאה חתוכה לחתיכות בגודל אפונים.
הוסיפו 6 כפות מי קרח והפעילו בפולסים עד שהתערובת מתאחדת.
לחצו באצבעותיכם לבדוק אם הוא מגובש, אם צריך הוסיפו מים.
2. הוציאו את הבצק למשטח עבודה וצרו צורת דיסק, עטפו את הבצק בניילון נצמד, שטחו אותו והכניסו למקרר למשך שעה.
3. קמחו את משטח העבודה בקמח אורז מלא בטחינה דקה, רדדו את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ, חתכו 8 עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 8 ס"מ.
ייתכן ויש צורך לרדד שוב את הבצק כדי לקבל 8 עיגולים.
הניחו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה והעבירו למקרר למשך 30 דקות.
הכנת הלפתן:
בשלו אל כל מרכיבי הלפתן בסיר קטן במשך כ-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה, קררו את הלפתן עד להרכבת המנה.
הכנת הקרמבל:
1. הכניסו את הפיסטוקים למעבד מזון והפעילו בפולסים עד שהם קצוצים דק, הוסיפו סוכר, קמח וקורנפלור. הפעילו את מעבד המזון בפולסים כדי לערבב את המרכיבים.
הוסיפו חמאה והפעילו את מעבד המזון בפולסים עד שנוצר בצק פירורי,
שמרו בצד עד השימוש.
(אם אתם לא משתמשים בו, ניתן לשמור במקרר בשקית מתאימה עד חודש).
הרכבת הגאלט:
1. חממו את התנור ל-180 מעלות, הוציאו את התבנית עם עיגולי הבצק מהמקרר.
הניחו מעל כל עיגול בצק 1 כפית לפתן, 1/4 כוס תותים פרוסים דק ומעט קרמבל פיסטוק.
2. אפו במשך 25 דקות, עד שהקלתית והקרמבל זהובים.
השאירו את הגאלטים להצטנן בתבנית במשך 5 דקות לפני שמרימים אותם.