אמפנדס
אמפנדס תירס – מאפים ארגנטינאים פריכים במילוי תירס וגבינה שמכינים בקלות
מרכיבים:
למרכיבי המילוי:
בצל אחד גדול, קצוץ דק
300 גרם תירס, ניתן להשתמש בשימורים או טרי
5 שיני שום כתושות
100 גרם חמאה
כף קמח גדושה
כוס חלב קר
50 גרם גבינה מגורדת -מוצרלה/ גאודה /גרוייר
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
מרכיבי הבצק:
3 כוסות קמח
חצי כוס מים
150 גרם שמן זית עדין
ביצה גדולה אחת
כפית סוכר
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
אופן הכנת המילוי:
ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים פנימה את הבצל. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף, לאחר מכן, מוסיפים את התירס ומטגנים עוד 3-4 דקות עד שהוא נקלה קלות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים לסיר את החלב ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב עד שאין גושים. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. ממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה משמעותית ונהיית כמעט מוצקה.
מכבים את האש ומקררים המילוי, מערבבים את הגבינה פנימה. מקררים עד השימוש, רצוי לילה במקרר כדי שהמילוי יהיה יציב מאוד.
מערבבים את כל מרכיבי הבצק (ידנית או במיקסר), עד לבצק אחיד. לשים מעט, עוטפים ומעבירים לקירור של לפחות חצי שעה. אם הבצק יבש, ניתן להוסיף לו מעט מים עד הגעה למרקם נוח לעבודה. חשוב לעבוד עם הבצק כשהוא קר, מקל מאוד על העבודה. אם במהלך העבודה הבצק נהיה רך מדי ולא נוח, פשוט כסו אותו והעבירו לקירור, הוא יתייצב ויהיה נוח.
הרכבת האמפנדס
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ וקורצים לעיגולים לפי הגודל הרצוי. מניחים מהמילוי במרכז (תלוי גודל, חשוב לא להעמיס). בעזרת האצבע מורחים מעט מים על חצי מהיקף העיגול, סוגרים לחצי ואוטמים היטב. בצעו את הקיפול המסורתי שסוגר את הבצק עם שוליים מקופלים.
מורחים חלמון על חלקו העליון של המאפה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
20-25 דקות, עד הזהבה.