תבשיל סרדינים סצליאני
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
2 קופסאות סרדינים איכותיים
15-20 עגבניות שרי (אפשר מסוגים שונים)
חופן צלפים
בצל סגול חתוך לרצועות
חופן זיתי קלמטה
10-12 שיני שום קלופות
שמן זית
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה:
מתחילים בהכנת קונפי שום.
1. מכניסים לקלחת את שיני השום ומוזגים שמן זית כדי כיסוי.
2. מבשלים על אש קטנה מאוד עד ששיני השום מזהיבות קלות.
3. מניחים בסיר סוטז׳ את עגבניות השרי, הצלפים, הבצל הפרוס, זיתי הקלמטה, קונפי השום וקצת משמן הזית בו בושל השום,
4. סוחטים על הכל מיץ לימון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דק׳, עד שהעגבניות מגירות נוזלים והבצל מתרכך.
5.מסדרים מעל את הסרדינים ומגישים עם חלה לניגוב.