רולדת תותים כמו פעם
חולמים על תותים?
אוהבים תותים?
רולדת תותים כמו פעם
פשוטה להכנה שתגרוף מחמאות
מרכיבים:
4 ביצים
100 גר’ סוכר
100 גר’ קמח
50 גר’ אבקת סוכר – לפזר על נייר האפייה
למילוי
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
1 כף גדושה אינסטנט וניל
250 גר’ תותים חתוכים לפרוסות דקות
1 שקית סוכר וניל
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום (180 מעלות). מניחים על תבנית האפייה נייר אפייה.
2. לקערת מיקסר מכניסים ביצים וסוכר ומקציפים 10 דקות על מהירות גבוהה עד שהקצף יציב ובהיר.
מוסיפים לקערה קמח מנופה ומקפלים בזהירות עד שכל הבלילה נשארת בלי גושים.
3. מורחים את הבלילה באופן אחיד על גבי נייר האפייה שמצפה את התבנית
אופים כ 12-15 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט.
מכינים מראש נייר אפייה ומפזרים מעליו אבקת סוכר.
מוציאים מהתנור משהים כ- 2 שתי דקות ומניחים את הבצק האפוי על הנייר עם אבקת הסוכר.
מקלפים בזהירות את נייר האפייה מבסיס הבצק ומגלגלים לרולדה בעזרת הנייר החדש.
הגלגול מתבצע כשהבצק חמים וכך הבצק מתאים את עצמו לגלגול נוסף על מילוי. מניחים את הבצק מגולגל עד לשימוש.
4. למילוי: מערבבים את התותים עם הסוכר.
בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את השמנת מתוקה עם אבקת הפודינג אינסטנט עד שנוצרת קצפת יציבה (כ – 3 דקות)
5. פותחים את הרולדה וחותכים מעט שולים שהתקשו מיד לאורך בצורה סימטרית.
מורחים על שני שליש מהבצק את הקצפת ומפזרים על מחצית מהמילוי את התותים.
מתחילים לגלגל את הרולדה מהצד הרחב והמרוח במילוי עד שנוצרת הרולדה.
6. מקשטים בתותים פרוסים ועלי נענע טריים