קנטוציני
עוגיות איטלקיות יבשות
פיסטוקים וחמוציות
בהכנה ביתית
מושלמות
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
2 ביצים
3 חלמונים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל טהורה
3-4 ליקר תפוזים
2-3 גרידת לימון
350 גרם קמח מנופה
1 כפית מידה אבקת אפייה
1/2 כפית מידה סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם פיסטוקים
180 גרם חמוציות
אופן הכנה:
- מוסיפים לקערת מיקסר את הביצים, החלמונים, הסוכר, ליקר התפוזים, גרידת הלימון והווניל ומקציפים (בעזרת מקצף בלון) עד שהביצים בהירות ותפוחות.
2. בקערה נפרדת מניחים את כל המרכיבים היבשים, למעט האגוזים והחמוציות, ומערבבים.
3. מנפים את התערובת היבשה לתוך קערת המיקסר ומערבבים את המסה עד לאחידות בעזרת וו גיטרה.
4. מוסיפים את החמוציות והפיסטוקים ומערבבים עד לאחידות.
5. בתבנית שטוחה ומרופדת בנייר אפייה יש ליצור 2 כיכרות שוות בעזרת ידיים רטובות.
6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-30-35 דקות. בודקים שהכיכרות מוצקות אך לא יבשות.
7. מצננים את הכיכרות במשך כמה שעות. כשהכיכרות קרות יש לפרוס לפרוסות דקות (עד 0.5 ס"מ) בעזרת סכין משוננת.
8. מניחים את הפרוסות בתבנית מרופדת בניר אפייה בסמיכות אחד לשני. לא להניח עוגיות אחת על השניה אחרת תהליך הייבוש יהיה חלקי.
9. בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות מכניסים את התבניות עם העוגיות הפרוסות ומייבשים במשך 20-30 דקות עד שהן יבשות למגע.
—