קיש ספירלה צבעוני
מרכיבים:
450 גרם בצק עלים מופשר במשך לילה במקרר
למלית:
2 ביצים
1 קופסה ריקוטה
100 גרם מוצרלה מגוררת גס
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
לטופינג:
1 חציל מאורך וצר פרוס לרצועות דקיקות
2 בטטות קטנות וצרות פרוסות לרצועות דקיקות
2 זוקיני פרוסים לרצועות דקיקות
2 גזר פרוס לרצועות דקות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים ריקוטה ומוצרלה, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.
3. מרכיבים את הקיש ואופים: מרדדים מעט את הבצק לעלה בעובי 4 מ”מ ומרפדים בו את תחתית ודפנות התבנית. מסירים את עודפי הבצק בעזרת מערוך או סכין.
4. מניחים את מלית הגבינות על הבצק ומורחים באופן שווה.
5. מסדרים את הירקות בעיגולים מהחלק החיצוני לכיוון הפנימי, כשבכל עיגול יש 4-3 שכבות דקיקות של ירק מסוג אחד. מברישים קלות את הירקות ב-2 כפות שמן זית וזורים מלח ופלפל.
6. אופים 45-40 דקות עד שהירקות זהובים ורכים והבצק זהוב מאוד. מגישים חם ופורסים בסכין חדה ומשוננת.
7. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.