• משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 399 ש"ח

בחרו סוג משלוח

משלוח ביום ראשון להזמנה שתתקבל עד 10:00

אנא הכנס לאזור האישי להתחברות/הרשמה

לפרטים נוספים

מהוד השרון, דרך רמתיים 36 בלבד

ארוחת בוקר

קיש בטטות

לרכישת המוצרים

מרכיבים:

לקלתית בצק פריך:
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה אחת
1/4 כפית מלח
2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב או מים קרים

למלית :
3-4 בטטות בשני צבעים

2 ביצים
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות קמח
כפית גדושה מלח

אופן הכנה:

הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון מעבדים בפולסים את החמאה, הקמח והמלח.
2. מוסיפים את הביצה ו- 2 כפות שמנת/חלב/מים ומעבדים בפולסים.
הבצק אמור להתגבש לתערובת פירורית
אם צריך מוסיפים עוד מעט נוזלים בהדרגה תוך כדי העיבוד.
3. מעבירים את הבצק למשטח מרופד בניילון נצמד.
מאחדים עם הידיים ומשטחים אותו לצורת דיסק עגול.
עוטפים ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
4. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו עולה על זה של התבנית ומעבירים בעדינות את הבצק על התבנית.
מיישרים את דפנות התבנית ובעזרת סכין מיישרים עודפי בצק משולי התבנית.
5. מכניסים את הקלתית למקפיא ללפחות שעה כדי שתתקרר היטב.

6. קולפים את הבטטות ופורסים אותן דק בעזרת מנדולינה.
7.  מסדרים יפה על הקלתית הקפואה
מכינים את הרויאל ומסיימים את הכנת הקיש:
8.טורפים את כל החומרים בקערה: הביצים, השמנת, הקמח והמלח.
9. יוצקים את הרויאל בזהירות על פרוסות הבטטה.
10. אופים את הקיש בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך כחצי שעה עד שהוא משחים.

מגישים חם