פרינטה מאפה איטלקי נטול גלוטן
מאפה איטלקי דק מקמח חומוס קל ופשוט ונטול גלוטן
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
2 כוסות קמח חומוס
750 מ"ל מים
1/4 כפית פלפל שחור
1.5 כפיות מלח
1/4 כוס שמן זית
1.5 כוסות בצל קצוץ
4-5 עלי בזיליקום קצוצים
מלח
3 בצלים קצוצים מטוגנים
זיתים / ארטישוק / פטריות
רסק עגבניות טריות
אופן הכנה:
1.מערבבים במטרף את קמח החומוס, המים, המלח, הפלפל ושמן הזית. מניחים ללילה (או מינימום שעתיים).
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים (בתנור או על הכיריים) מחבת או תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית ומתבלים במעט מלח.
4. מוסיפים את הבצל הקצוץ והתוספות (זיתים, ארטישוק, פטריות )
5. יוצקים את התערובת לתבנית החמה ומכניסים לתנור, אופים כ-25-35 דקות או עד השחמה.
6. מומלץ לטבול ברסק עגבניות טרי שהכנתם במו ידיכם.