פלאפל סלק
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
2 כוסות גרגירי חומוס יבשים
1/2 כוס סלק אדום מגורר
5 גבעולי כוסברה
6 גבעולי פטרוזיליה
2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים לרבעים
5 שיני שום
2 כפיות כמון
1 כפית מלח
חצי כפית פפריקה חריפה
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
3 כפיות מים
שמן לטיגון
אופן הכנה:
- מניחים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים ומשרים ל-12 שעות לפחות ועד 24 שעות.
2. שוטפים את הגרגירים המושרים וטוחנים במעבד מזון עם הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והבצל עד לקבלת מחית אחידה.
3. מוסיפים את הסלק המגורר ומערבבים.
4. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים למעט השמן.
5. מערבבים ומשהים ל-20 דקות.
6. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בעזרת הידיים ומניחים בצד.
7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.