• משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 399 ש"ח

בחרו סוג משלוח

משלוח ביום שישי להזמנה שתתקבל עד 10:00

אנא הכנס לאזור האישי להתחברות/הרשמה

לפרטים נוספים

מהוד השרון, דרך רמתיים 36 בלבד

פירה תפוחי אדמה לימים קרים

פירה אחד המאכלים האהובים בעולם
פירה חם, מנחם, מפנק
מתאים לימים קרים עם חלב וחמאה – שחיתות טעימה

0/5 (0 Reviews)
לרכישת המוצרים

מרכיבים:

1ק"ג תפוחי אדמה (ראטה יהיה מעולה!)
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
250 מ"ל חלב 3% או 1 כוס + 1 כף חלב
2 ליטר מים
1 כף מלח דק למי הבישול
1.5 כפיות מלח גס טחון בינוני
1/2כפית פלפל לבן טחון

אופן הכנה:

  1. מנקים היטב את תפוחי האדמה מבלי לקלוף אותם.
    2. ממלאים סיר ב-2 ליטר מים וכף מלח ומבשלים בהם את תפוחי האדמה כ-30 דקות. כשמזלג חודר אליהם בקלות, הם מוכנים.
    3. מסננים את המים, מוציאים את תפוחי האדמה, קולפים אותם ומחזירים אל הסיר הריק.
    4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה בעזרת מועך פירה ידני.
    5. מדליקים את האש על להבה נמוכה כדי לאדות את הנוזלים שנותרו.
    6. מרתיחים את החלב בקלחת נפרדת.
    7. את החמאה הקרה מחליקים לתוך סיר הפירה, מערבבים על אש נמוכה ותוך כדי מוסיפים את החלב בזרם דק, עד לקבלת מחית חלקה ורכה.
    8. מוסיפים מלח גס ופלפל לבן ובעזרת בלנדר מוט, מקציפים את הפירה כשתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.