פאי פירות קיץ
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
לבצק:
2 תבניות פאי מתפרקות בקוטר 24
חומרי הגלם:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית מלח
¼ עד 1/3 כוס חלב
על הבצק:
ריבה מכל סוג שאוהבים
אופן הכנה:
- במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד – מוסיפים בהתחלה רק רבע כוס חלב , ואם הבצק עדיין פירורי ויבש מוסיפים את יתרת החלב. משתדלים לעבד כמה שפחות.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.
4. חותכים פירות קיץ מסוגים שונים.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. מרדדים את הבצק לעיגול קצת גדול יותר מגודל התבנית, מגלגלים אותו על המערוך ומרפדים את בסיסה ודופנותיה של תבנית הפאי.
7. עוברים עם המערוך על השוליים כדי לחתוך את השאריות.
8. מורחים ריבה על תחתית הקלתית ומסדרים פירות חתוכים.
9. מכניסים לתנור ומוציאים כששולי הבצק מזהיבים.
שומרים במקרר