כרובית בתנור – עינת ברקאי חן
מרכיבים:
ראש כרובית
ציפוי הכרובית –
2 כפות גדושות מיונז
גביע שמנת חמוצה
כוס מוצרלה מגורדת
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
מבשלים את הכרובית שלמה בסיר עם מים רותחים כעשר דקות
מוציאים ומניחים על מגבת
מניחים את הכרובית על נייר אפיה על הבסיס הרחב בפיירקס
בקערה מערבבים את כל חומרי הציפוי לבלילה.
מצפים את הכרובית ומזריקים קצת מהבלילה לתוך הכרובית עצמה.
מכניסים לתנור לעשרים דקות בערך ל-180 מעלות עד שהכרובית רכה וזהובה
פורסים כמו עוגה.