עלי גפן ממולאים – סימון סולומון
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
עלי גפן – ניתן להשתמש בעלים מוכנים, שוטפים 3 פעמים במים.
לימון פרוס לפרוסות / אשכול ענבים
כ- 3 כוסות מים
מילוי עלי הגפן –
3 בצלים גדולים קצוצים דק
חצי כוס שמן זית
1 כוס אורז עגול שטוף
צרור כוסברה – קצוץ
צרור פטרוזיליה – קצוץ
צרור נענע – קצוץ
חופן צנוברים
חופן חמוציות ברכז תפוחים
כפית מלח
כפית פלפל
כפית ראס אל חנות
אופן הכנה:
אופן ההכנה:
מטגנים בצל קצוץ עם רבע כוס שמן זית עד שהבצל שקוף.
מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
ממלאים עלי הגפן בחומרי המילוי ומגלגלים את העלים.
מניחים בסיר 2 שכבות עלי גפן ממולאים.
ממלאים במים עד לכיסוי עלי הגפן.
מניחים פרוסות לימון מעל או אשכול ענבים.
להזליף שמן זית רבע כוס מלמעלה.
על אש נמוכה עד שהמים מתאדים, כ- 50 דקות