עוגת טארט פירות טריים – אלונה שטרנברג
בצק פריך ללא גלוטן
175 גר' קמח ללא גלוטן
1 גר' מלח
75 גר' חמאה קרה בקוביות
55 גר' סוכר
15 גר' אבקת שקדים
לערבב הכל יחד עד שמתקבלים פירורים חוליים
להוסיף 35 גר' ביצים
להניח במקרר לכמה שעות לפני שמרדדים בתבנית.
לאחר עיצוב הצורה לאפות אפייה עיוורת עד שהבצק יציב, להוריד משקולות ולאפות עד שהבצק מזהיב,
לצנן.
קרם פטייסייר
250 גר' חלב
1/2 מקל וניל
להרתיח
להפריד מעט חלב קר לקערה של החלמונים, סוכר והקורנפלור.
30 גר' חלמונים
60 גר' סוכר
20 גר' קורנפלור
לערבב את הכל יחד
כשהחלב רותח להוסיף לחלמונים לאט ולערבב עם מטרפה .
להחזיר לסיר את התערובת, על אש נמוכה להמשיך עם המטרפה כל זמן הבישול עד שהקרם חלק, מבריק ודליל .
להסיר מהאש, להניח מעל הקרם ניילון נצמד. לצנן.
הרכבה:
למרוח את הקרם על הקילתית עד 3/4 מהגובה
לחתוך פירות טריים ולסדר מעל.
להבריש את הפירות עם נפאז שחומם עם מעט מים.