עוגת גזר רכה ומתוקה
עוגת גזר מתוקה ועסיסית
מתאימה לסוף שבוע שמשי
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון חוות דרך התבלינים
קורט הל טחון חוות דרך התבלינים
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון חוות דרך התבלינים
3 כוסות גזר מגורר גס
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
1 כוס (240 מ"ל) חלב אורז או חלב סויה או חלב שקדים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (200 גרם) סוכר קנים אורגני
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית (לצ׳ינו) ועוד קצת לשימון התבנית
1/2 כוס (120 גרם) רסק תפוחים אורגני לא ממותק
1 כף יוגורט
קרם פרש יעקבס
תפוז – גרידת תפוז
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבניות.
מכינים את בלילת העוגה:
2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים בקערה אחת. מוסיפים גזר ופקאנים ומערבבים.
3. טורפים חלב אורז, תמצית וניל, סוכר, שמן זית ורסק תפוחים בקערה שנייה, מוסיפים יוגורט ומערבבים כמה שניות להיטמעות.
4. יוצקים את התערובת הרטובה לקערה עם תערובת הגזר ומערבבים לאיחוד.
5. מחלקים את הבלילה בין התבניות.
6. אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים, שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.
7. מצפים בקרם פרש של גבינות משק יעקבס, גרידת תפוז