ספירלת ירקות
למאפה:
200 גרם גרם חמאה
200 גרם קמח
קורט מלח
1 ביצה
3 כפות מים קרים
ירקות שורש – קולפים את הירקות לרצועות עבות.
6 גזרים קלופים
חציל
2 זוקיני
קרם פרש
שמן זית
אורגנו
מרכיבים:
1.. מערבבים את כל החומרים למאפה במיקסר עם וו גיטרה 3 דקות.
עד שמתקבל בצק אחיד.
2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ, מניחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ.
מעבירים למקרר לרבע שעה.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים הבצק בתוך תבנית פאי שמתאימה לתנור,
מורחים קרם פרש.
5. מקפלים את הירקות, מתחילים לקפל את הירקות ל"כדור" פנימי וממשיכים ללפף את הירקות מסביב ל"כדור" עד שמכסים את כל פני התבנית.
6. מזליפים שמן זית על הירקות, מפזרים אורגנו.
7. מכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך 40 דקות.