סלט ירוק על מצע של סלק – תמי סאקס
מאת: תמי סאקס
מרכיבים:
2 סלקים מבושלים בינוניים עם הקליפה
עלי חסה – צרור עלים מעורבים
גזר חתוך לרצועות עבות בעזרת קולפן
4 צנוניות פרוסות דק
1 תפוז מפולט או פומלה מפולטת
עלי רוקט – צרור
כוס שקדים פרוסים קלויים
גבינת עיזים / כבשים קשה חתוכה לפרוסות דקות
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1 לימון סחוט טרי
2 שיני שום כתושות
1 כפית גדושה חרדל דיג'ון גרגרים
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן או מייפל טבעי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית חמאת שקדים – לא חובה
מרכיבים:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בעזרת בלנדר מוט למחית חלקה או לנער הכל היטב בצנצנת.
מרפדים קערה בפרוסות סלק ומעל מפזרים את תערובת החסות, עלי רוקט, גזר וצנונית.
מקשטים מעל בתפוז או פומלית שקדים ופרוסות גבינה.
את הרוטב להוסיף ולערבב מיד לפני ההגשה.