סלט סום טאם
לא כתום – ירוק
סלט פאפאיה קר, פריך, חמוץ, מתוק בטעם אקזוטי
בתוספת אורז דביק -משמש כמו לחם לספיגת טעמים
מרכיבים:
1/2 פפאיה ירוקה
חופן עגבניות שרי (אפשר בצבעים שונים)
חופן שעועית ירוקה חתוכה למקטעים של כשישה ס”מ
חופן בוטנים קלויים כתושים קלות
3 שיני שום בינוניות
4 כפות רוטב מי דגים
4 כפות מיץ לימון
6 כפיות סוכר
פלפל צ’ילי חריף לפי הצורך
חופן שומשום שחור
כוס אורז דביק – מבושל
אופן הכנה:
מקלפים את הפפאיה הירוקה בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות.
כותשים את שיני השום והצ'ילי החריף עד לקבלת מרקם משחתי במכתש ועלי
מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת
מוסיפים את השעועית וכותשים מעט.
מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות,
כותשים ומערבבים עד שהכל מתערבב ביחד.
מוסיפים בוטנים ועגבניות שרי, מערבבים
בוזקים שומשום שחור קלוי
מגישים עם אורז דביק בצד