סלט חסה ואבוקדו
אביב באוויר
מחפשים קל, טעים ומרענן
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
לבבות חסה קיסר
לרוטב:
1 אבוקדו בשל נקי מקליפתו
שן שום
חצי כפית חומץ בן יין
1/4 כוס שמן זית
5 גבעולי בצל ירוק פריכים
מלח אטלנטי
1 לימונים
לקרוטונים:
2 פרוסות לחם מכל סוג (רצוי חלה)
5 שיני שום מעוכות בקליפתן
1/4 כוס שמן זית הבית
להגשה
חופן אגוזי מלך קלויים
.
אופן הכנה:
- את חומרי הרוטב מכניסים למעבד מזון, מלבד שמן הזית ומתבלים במעט מלח.
2. כאשר המסה הופכת אחידה מזליפים פנימה בקצב איטי אך אחיד את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד והומוגני.
3. חותכים את גבעולי הבצל הירוק לטבעות דקות ומוסיפים אל הרוטב המוכן.
4. את שיני השום מניחים בסיר קטן ומכסים בשמן הזית, מניחים על להבה נמוכה עד שמופיעות בועות קטנות, מכבים את האש
5. את הלחם קורעים ביד לחתיכות בגודל ביס לתוך קערה ויוצקים את שמן הזית מעל, ממליחים ומערבבים היטב.
6. מעבירים את הקרוטונים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים עד להזהבה של הקרוטונים.
הרכבת הסלט:
חותכים את החסה ומניחים בקערה, יוצקים את הרוטב מעל, מפזרים קרוטונים ומערבבים היטב כך שכל עלה חסה נעטף ברוטב.
מעבירים לקערות הגשה ונהנים.
מפזרים אגוזי מלך קלויים מעל לקראנציות מושלמת