סופגניות ריקוטה ברוטב הדרים
מרכיבים:
לסירופ סוכר:
אופן הכנה:
מכינים את הבצק:
מערבבים אבקת חלב וגהי בקערה עד שהתערובת הופכת פירורית.
מוסיפים חלב ומערבבים בעזרת הידיים לקבלת תערובת במרקם של דייסה סמיכה. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים עוד קצת חלב פושר.
מכניסים את התערובת למיקרוגל לדקה וחצי. היא תיראה מפורקת והשמן יצוף.
מערבבים בעזרת כף עד שהשמן נטמע חזרה.
מכניסים למיקרוגל לדקה נוספת – תתקבל תערובת שנראית כמו בצק שהתגבש. מצננים את התערובת מעט ואז היא הופכת להיות פירורית.
מוסיפים לתערובת ריקוטה, קמח, סולת, הל, גרידת תפוז ואבקת אפייה ולשים בעזרת הידיים עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח 5 דקות.
מכינים את הכדורים ומטגנים:
משמנים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4-3 ס"מ. מניחים בצלחת ומכסים במגבת עד הטיגון.
מחממים שמן לטיגון עמוק בחום נמוך ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מחממים את הסירופ ומכבים את האש. מכניסים את הכדורים החמים לסירופ ל-3-2 דקות ומעבירים לצלחת בעזרת כף מחוררת.
עדיף לאכול ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור בכלי אטום עד 3 ימים.