ניוקי עגבניות
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
לניוקי-
1 וקצת ק״ג תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל
לתיבול-
1 עגבניה פרוסה דק
1 שן שום פרוסה דק
שמן זית טוב
מלח גס
פלפל שחור גרוס
בזילקום
אופן הכנה:
- אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ריכוך מלא
2. חוצים את תפוחי האדמה בעודם חמים, בעזרת כף מוציאים את התוכן לקערה ומועכים
3. מצננים מעט ומוסיפים את הקמח (כמות הקמח תשתנה לפי הלחות של הפירה תפו״א. ניתן להוסיף או להחסיר קמח לפי הצורך עד קבלת בצק יציב ומעט דביק)
4. מפזרים בנדיבות קמח על משטח העבודה, מוציאים את מסת הניוקי ומרדדים ל׳נקניק׳ בעובי הרצוי
5. מבשלים בסיר עם הרבה מים רותחים עד שהניוקי צפים
6. מוציאים בעזרת כף מחוררת
7. מניחים בצלחת פרוסות עגבניה ופרוסות שום ומתבלים בשמן זית, מפזרים מלח גס ומניחים מעל את הניוקי.
8. מתבלים שוב במלח גס, פרוסות שום, פלפל שחור גרוס ועלי בזילקום