ניוקי תפוחי אדמה טבעוני
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
לניוקי:
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1 כפית שטוחה מלח דק
3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
1 כף מלח גס
2 כפות שמן זית
לרוטב:
50 גרם ממרח חמאה וגה
2 שיני שום קצוצות דק
5-7 עלי מרווה קרועים עם היד
קצת מלח, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ואופים כשעה, עד שהם מתרככים. מצננים.
2. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית חלקה ככל האפשר (לא במעבד מזון). מוסיפים את המלח הדק ומערבבים. מוסיפים בהדרגה, תוך לישה, 125 גרם (קצת פחות מכוס) מהקמח, וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
3. מקמחים היטב את משטח העבודה ביתרת הקמח. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומגלגלים כל אחד מהם לגליל ארוך בקוטר 2 ס"מ.
4. חותכים את הגלילים לפרוסות באורך כ-3 ס"מ. אם רוצים, חורצים כל פרוסה במזלג ליצירת דוגמת פסים. שומרים על המשטח המקומח בזמן שמכינים את הרוטב.
5. במחבת שמים כ- 50 גרם חמאה טבעונית ומטגנים בחמאה 2 שיני שום קצוצות דק ו 5-7 עלי מרווה קרועים עם היד, 2-3 דק׳ כדי ששיני השום לא ישרפו, מתבלים במלח ופלפל.ֿ
6. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף המלח הגס. מבשלים את הניוקי 3-2 דקות, עד שהם צפים ומוציאים מהסיר בכף מחוררת (מבשלים בכמה סבבים, כדי שהמים יישארו רותחים).
7. מקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות בתוך רוטב החמאה ומגישים.