משמשים ממולאים בבשר
מרכיבים:
30 משמשים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
3 כפות עלי נענע קצוצים דק
2 בצלים
3 כפיות בהרט
½1 כפית מלח
שמן זית לשימון
אופן הכנה:
1. בעזרת סכין חורצים בעדינות את המשמשים לאורך התפר שלהם, מבלי להפריד את החצאים. שולפים בזהירות את הגרעין.
2. מכינים את תערובת הבשר: בקערה גדולה מגרדים את הבצלים בפומפייה, מוסיפים את הנענע והפטרוזיליה הקצוצה, הבשר, הבהרט, הפלפל והמלח.
3. לשים היטב את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים שמתאימים בגודלם למלא את בטנו של כל משמש.
4. משמנים בשמן זית תבנית גדולה שתכיל את המשמשים בשכבה אחת. ממלאים כל משמש בכדור בשר, מהדקים את לחיי המשמש זו אל זו בלחיצה קלה ומניחים בתבנית כשהמילוי פונה כלפי מעלה.
5. ממלאים ומסדרים כך את כל המשמשים, עד שהתבנית מלאה בצפיפות והמשמשים תומכים זה בזה. מזלפים מעליהם שמן זית.
6. צולים בתנור שחומם מראש ל- 250º, כ- 15 דקות עד שהבשר עשוי וראשי המשמשים מתחילים להשחים. חשוב להיזהר מצליית יתר.