מרק קישואים חמוץ – בילי לוי קרטין
מרכיבים:
10 קישואים
300 גרם בשר טחון
150 גרם אורז לבן
מיץ מ-2 לימונים
1 ראש שום
1/2 חב' נענע
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר
אופן ההכנה:
1. מרוקנים את הקישואים מתכולתם ( לא לזרוק)
2. שוטפים את האורז טוב טוב ומערבבים אותו עם הבשר, מתבלים במלח, פלפל שחור,
סוכר ומיץ מחצי לימון.
3. ממלאים את הקישואים בתערובת האורז והבשר.
חשוב ! לא לדחוס ולא למלא עד הסוף מכיוון שהאורז תופח.
4. בסיר גדול מניחים בתחתית נענע, שיני שום(לא לקלף).
מיץ סחוט מלימון שלם, שמן, מלח, פלפל שחור, סוכר 1/2 כפית
ואת המילוי של הקישואים שרוקנו קודם לכן.
5. מסדרים את הקישואים בסיר בשכבות.
מניחים על הקישואים צלחת כדי שיישארו מסודרים ולא "יטיילו" בסיר.
6. ממלאים את הסיר במים, כמעט עד הסוף ומכסים.
7. מרתיחים את המרק וכשרותח מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.