מרק דלעת
חורף קר
קצת דלעת
זמן למרק כתום משגע
מרכיבים:
1 ק"ג דלעת קלופה וללא גרעינים, חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל לבן, קלוף קצוץ דק
1 גבעול סלרי עם העלים, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
30 מ"ל יין לבן
500 מ"ל מים + 250 מ"ל מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
60 גר' חמאה
170 גר' ערמונים, קלופים ומבושלים
מלח
פלפל שחור
5 גר' סוכר חום דמררה
3 עלי מרווה
להגשה:
חופן גרעיני דלעת קלופים
אופן הכנה:
יוצקים מעט שמן רגיל על הדלעת, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. צולים עד לריכוך והשחמה יפה של הדלעת.
ממיסים בסיר גדול את החמאה ומוסיפים את הבצל, הסלרי והשום.
מוסיפים את היין הלבן ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים 500 מ"ל מים, את הדלעת, הערמונים, שמנת, מלח, פלפל, סוכר חום ועלי המרווה
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, תוך כדי הוספת 250 מ"ל מים הנוספים.
המרק צריך להיות חלק לגמרי,
מגישים עם גרעיני דלעת קלויים מעל
אפשר להגיש בתוך חצאי דלעת אקזוטית קלויות בתנור