מרק בצל
מרק חורפי
מתכון קל ופשוט
למרק בצל עם ריח נפלא
מרכיבים:
קילו בצלים
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס וחצי יין לבן
5 כוסות ציר ירקות
ענף תימין
אגוז מוסקט
שמן זית
פלפל שחור ומלח
להגשה:
בגט או לחם אחר עם קרום קראנצ'י
גבינה קשה שאוהבים (גאודה, אמנטל, גרוייר)
אופן הכנה:
פורסים את הבצלים דק.
מחממים היטב סיר כבד, שופכים את כל הבצלים פנימה. בהתחלה מערבבים רק את הבצלים כדי שיתרככו, ואחר מוסיפים את החמאה.
מקרמלים את הבצל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד וסבלנות.
אחרי כמה דקות, כשהבצלים מתרככים מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
אחרי 25 דקות בערך הבצלים יצטמצמו ויקבלו צבע חום קרמלי.
קולים את הקמח כדקה אחת על מחבת כדי שישחים מעט ויפתח גם הוא טעם אגוזי.
את הקמח הקלוי שופכים על הבצלים ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים.
מוסיפים את היין.
אחרי הוספת היין מערבבים את המרק עד הסמכה.
מוסיפים את ציר המרק
מתבלים במעט תימין, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מגבירים בחזרה את האש ומביאים את המרק שוב לרתיחה. כשרותח מנמיכים אותה למינימום, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה.
משאירים את המרק בסיר הסגור, כדי שהטעמים יספגו זה את זה ויתעצמו.
הגשה: פורסים בגט לאלכסונים, מניחים עליהם המון גבינה שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש למצב גריל.
מגישים את הטוסטונים בתוך המרק