ממרח ארטישוק
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
5 ארטישוקים
1 לימון חתוך לפלחים
גרידת לימון מלימון שלם
1 כף מיץ לימון
כמה עלי טימין ללא הגבעולים
2 כפות שקדים טחונים
מלח/ פלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
מבשלים את הארטישוקים שלמים במים מלח ולימון חתוך לפלחים.
כשהם רכים (עלה נתלש בקלות) מוציאים מהמים ומפרידים בין העלים לליבה
את קצות העלים מנשנשים או זורקים ואת הליבה מכניסים למעבד מזון עם כמה עלי טימין,
שמן זית, שקדים טחונים, מיץ לימון, גרידת לימון ומלח לפי הטעם.
טוחנים היטב ומגישים עם לחם מחמצת טוב.