מאפינס גזר
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
כ-15 מאפינס
4 ביצים (גודל L)
280 גרם סוכר חום
220 גרם שמן
150 מל׳ מיץ תפוזים
250 גרם קמח
1 כפית קינמון טחון
1 כף אבקת אפיה
שלושה גזרים מגורדים דק
חופן צימוקים קטנים מושרים במיץ תפוזים-גזר
חופן תפוחים מיובשים קצוצים ומושרים במיץ תפוזים
לקישוט- קרם פרש או (פרווה) אייסינג (אבקת סוכר ומים)
אופן הכנה:
- במיקסר עם וו מקצף טורפים את הביצים והסוכר עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה
2. מוסיפים את מיץ התפוזים בזרזוף תוך הקצפה מהירה, מוסיפים את השמן בזירזוף תוך הקצפה מהירה.
3. בקערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה והקינמון
4. מוציאים את קערת המיקסר ומנפים פנימה שליש מהיבשים ומקציפים עד איחוד
5. מנפים פנימה עוד שליש, מקפלים וחוזר חלילה.
6. לאחר קבלת מסה אחידה מוסיפים את הגזר המגורד
7. מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים למסה
8. מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו)
9. ממלאים שלוש רבעי כלי למאפין חד פעמי או תבניות שקעים משומנות
10. אופים כ-25 דקות
11. ניתן לבדוק אם המרכז יבש בעזרת קיסם
12. מצננים ומורחים את ה׳קרם פרש׳ או האייסינג.
אם אתם מעדיפים את העוגה פרווה, צפו אותה באייסינג:
בקערית קטנה שמים 2-3 כפות גדושות של אבקת סוכר
מוסיפים בהדרגה ממש טיפונת של מים משהו כמו כף.
מערבבים ליצירת עיסה אחידה.
מורחים על העוגה בעזרת כפית.