• משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 399 ש"ח

בחרו סוג משלוח

משלוח ביום שישי  להזמנה שתתקבל עד 10:00

אנא הכנס לאזור האישי להתחברות/הרשמה

לפרטים נוספים

מהוד השרון, דרך רמתיים 36 בלבד

יום העצמאות

לחמניות בטעם פלאפל

בימים טרופים אלה, אנחנו מנסים להפוך ארוחה להפעלה לילדים.
והנה אחת שווה במיוחד!
לחמניות בטעם פלאפל  גם תעסוקה נהדרת לילדים וגם מוגש עם ארוחה מזינה לכל המשפחה (סלט ירקות קצוץ דק דק, סלט כרוב אדום, חומוס וטחינה)

0/5 (0 Reviews)
לרכישת המוצרים

מרכיבים:

1/2 ק"ג גרגרי חומוס שהושרו במים למשך הלילה

1 ק"ג קמח לחם

40 גרם שמרים טריים

650 מ"ל (¾2 כוסות פחות כף) מים קרים

1/2 1 כפות מלח

6 שיני שום כתושות

1/2 כף זרעי כמון

1/2 1 צרורות גדולים כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

מכינים את החומוס

מבשלים גרגרי חומוס בשפע מים שעתיים-שלוש עד שהם רכים לגמרי, מסננים וטוחנים במעבד מזון לעיסה חלקה. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים חלק מגרגרי החומוס לקישוט.

מכינים את הבצק ומתפיחים

מנפים קמח לקערה, מפוררים לתוכו שמרים ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים מים ולשים בעזרת וו לישה 10 דקות לקבלת בצק אלסטי. מוסיפים את החומוס, מלח, שום, זרעי כמון, וכוסברה ולשים עוד 3 דקות עד שהם נטמעים בבצק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים שעה עד שעה וחצי עד שהבצק תופח אך עדיין גמיש למגע אצבע.

מעצבים את הלחמניות, מתפיחים שוב ואופים

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל- 30 חלקים שווים (במשקל של כ- 70 גרם האחד), משהים למנוחה של כ- 15 דקות ויוצרים מכל פיסת בצק לחמנייה אליפטית.

מניחים נייר אפייה על תבנית תנור הפוכה, מקמחים קלות ומניחים עליו את הלחמניות במרווחים של 2 ס”מ, מכסים בניילון ומתפיחים 30 דקות.

מברישים את פני הלחמניות בחלמון ומפזרים עליהן שומשום. אם רוצים משבצים 4-3 גרגרי חומוס (מאלה ששמרנו) על כל לחמנייה.

1/2 שעה לפני האפייה מניחים אבן שמוט במרכז התנור (אם אין, אפשר להניח תבנית תנור רגילה הפוכה) ותבנית קטנה בתחתיתו ומחממים את התנור ל- 190 מעלות.

מחליקים על האבן את נייר האפייה שעליו מונחות הלחמניות ויוצקים במהירות 1/2 כוס מים לתבנית שבתחתית (כדי ליצור אדים).

אופים כ- 20 דקות עד שפני הלחמניות משחימים.