לחם שאור כפרי "מלחם טוב" לחם מחמצת בעבודת יד – רנית שחר
לחם שאור כפרי – רנית שחר
"לחם טוב " – לחם מחמצת בעבודת יד
מרכיבים:
קמח חיטה לבן 600 גרם
קמח חיטה מלא 300 גרם
מחמצת 150 גרם
מים 600 גרם
מלח 20 גרם
אגוזים 200 גרם – לא חובה , רק אם רוצים
אופן ההכנה:
1. ללוש את כל החומרים עד קבלת בצק אחיד ואסוף.
2.לעצב לכדור ולהתפיח בקערה מכוסה במגבת למשך כשעתיים.
במהלך ההתפחה להוציא את הבצק כעבור שעה מהקערה, (להוסיף אגוזים – אם רוצים)
להוציא את האוויר שבבצק ולעצב שוב לכדור.
3. לחלק את הבצק לשניים, לעצב כל חלק לכיכר ולהניח בקערת התפחה מקומחת כשהצד החלק של הבצק כלפי
מטה.
4. להניח במקרר למשך 8-15 שעות.
5. להוציא את הקערה מהמקרר ולהתפיח כשעה שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהבצק תפוח יפה.
6. להפוך את הקערה בעדינות על כף היד כך שהצד החלק של הבצק יהיה כלפי מעלה.
7. לחרוץ את הבצק בסכין חד ובתנועה מהירה.
8. להניח על מגש אפייה או אבן אפייה לוהטת ולאפות במשך כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות. (הכי טוב לאפות בכלי לחם ייעודי מחרס או בסיר ברזל יצוק.
20 דקות ראשונות במכסה סגור ועוד 20 דקות במכסה פתוח.
9. מיד אחרי האפייה להניח את הלחם על רשת צינון.
10. להוציא חמאה מהמקרר לפרוס, למרוח ולשמוח – המלצה אישית של רנית.