לביבות גבינה
חג חנוכה שמח
לביבות חמות עם הפתעות
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
מלח
1 חלמון ביצה+ 2 ביצים לציפוי
2 כפות קמח + קמח לציפוי
אגוז מוסקט
1/2 חבילת גבינה מוצרלה מגורדת (יעקבס)
1/2 חבילת גבינה קשקבל מגורדת (יעקבס)
פירורי לחם – לציפוי
שמן לטיגון
אופן הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה שלמים ובקליפתם במים עם מלח עד ריכוך מלא
2. קולפים ומועכים את תפוחי האדמה המבושלים (רצוי בעודם חמים)
3. מוסיפים חלמון, מעט מלח ומעט אגוז מוסקט ומערבבים לאיחוד
4. מוסיפים קמח ומערבבים לאיחוד
5. מכינים 3 קערות- קמח, ביצה ופירורי לחם
6. בקערה נוספת מערבבים יחד את המוצרלה והקשקבל המגורדות
7. מתערובת תפוחי האדמה מכינים כדורים בגודל פינג פונג, מכדררים ויוצרים שקע,
8. ממלאים בשקע גבינות מגורדות, סוגרים ומכדררים שוב.
9. חוזרים על הפעולה עם תערובת תפוחי האדמה
10. מחממים שמן לטיגון ל-180 מעלות או עד קבלת בועות בהכנסת כף עץ לשמן.
11. טובלים את הכדורים בקמח, לאחר מכן בביצה ומסיימים בפרורי הלחם.
12. מטגנים את הכדורים בשמן הרותח עד צבע זהוב ומעבירים לתבנית עם נייר סופג.
13. מגישים חם, רצוי עם רסק עגבניות מתובל