כרובית בקארי
כרוביות נפלאות בחורף
למי שמתגעגע לתאילנד, לטעמים אסייתים
קבלו מתכון קל בצבע וטעם משגע
מרכיבים:
1 כרובית גדולה
חתיכה ג’ינג’ר קלוף קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 בצל גדול
כוסברה צרור
רכז עגבניות 100 גרם
80 מ”ל נוזל קוקוס
1.5 כוס מים
2 כפות שמן קוקוס
מלח
2 כפיות תבלין קארי צהוב
כפית תבלין פלפל קאיין או תבלין פלפל אדום חריף
לימון
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות
בקערה הניחו את פרחי הכרובית מעט מלח, 2 כפות נוזל קוקוס, 1 כפית שמן קוקוס והניחו לכרובית לספוג טעמים כ-10 דק’.
הכניסו את הכרובית ואפו אותה על טורבו עד אשר היא משחימה קלות.
במחבת עמוקה חממו את יתרת שמן הקוקוס והקפיצו את השום, הג’ינג’ר והבצל.
להוסיף את הקארי ופלפל קאיין (או פלפל אדום חריף)
להוסיף רכז עגבניות ומים, לבשל עד להסמכה, הוסיפו מים במידת הצורך.
להוסיף יתרת נוזל הקוקוס וערבבו על אש נמוכה, עד להסמכה.
להוסיף כרובית ,ערבבו עד אשר כל הטעמים מתאחדים.
להוסיף כוסברה מעל, הגישו חם על אורז בסמטי עם מעט לימון טרי