טארט עגבניות שרי
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
חומרי גלם ל-2 מאפים
1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה מופשר במקרר
למלית –
1/2 סלסילה עגבניות שרי (מכל צבע)
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
1 קופסא גבינה מוצרלה
100 גרם גבינה פטה
להברשה –
ביצה טרופה
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל – 200 מעלות.2. שוטפים ופורסים את העגבניות לטבעות.
מניחים בקערה., מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, שום כתוש.
מערבבים היטב ומעבירים למסננת.3. פורסים את בצק העלים על גבי משטח עבודה וחוצים אותו ל – 2 ריבועים שווים.
מניחים כל חלק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. בכל ריבוע חורצים מסגרת ברוחב 1 ס"מ משולי הבצק.
מחוררים בעזרת מזלג את החלק הפנימי של הבצק ומורחים בביצה.
מסדרים מעל את עגבניות השרי לפי צבעים, מכניסים לתנור עד הזהבת הבצק.
4. כשהמאפה מוכן, קורעים מוצרלה ומפזרים מעל המאפה
על המאפה השני מפזרים קוביות פטה חתוכות