• משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 399 ש"ח

בחרו סוג משלוח

משלוח ביום שישי להזמנה שתתקבל עד 10:00

אנא הכנס לאזור האישי להתחברות/הרשמה

לפרטים נוספים

מהוד השרון, דרך רמתיים 36
חניה מאחור
בן גוריון 1

ארוחת בוקר

חצפורי

מנת הדגל של המטבח הגאורגי
בצק במילוי גבינות עשיר

0/5 (0 Reviews)
לרכישת המוצרים

מרכיבים:

לבצק
800 גרם קמח
1½ כפות שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית עדין
2½ כוסות מים
כף שטוחה מלח

למילוי
500 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת טוב טעם
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם מוצרלה מגורדת
ביצה

לביצים מעל
10 ביצים

 

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים בקערת המיקסר.
    2. מוסיפים את הסוכר, הביצה, השמן וכוס וחצי מים פושרים, לשים למשך כמה דקות, מוסיפים את המלח ואת המים הנותרים בהדרגה עד לקבלת בצק.
    3. מעבירים את הבצק מהקערה אל משטח העבודה ולשים עוד כמה דקות ידנית עד שהבצק חלק ולא נדבק.
    4. מניחים את הבצק שוב בקערה, מכסים ומתפיחים למשך כשעה.
    5. מערבבים את כל מצרכי המילוי היטב ומחלקים ל- 10 חלקים שווים.
    6. מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק שתפח ל- 10 חלקים שווים גם כן.
    7. לשים כל חלק לכדור חלק ופותחים עם קמח לעיגול דק.
    8. מניחים על כל עיגול דק מהמילוי בנדיבות במרכז ולרוחב הבצק (משאירים שוליים). מגלגלים את הבצק התחתון מלמטה עד למילוי ומעט מעליו, וכך מגלגלים גם מהצד השני.
    9. מהדקים היטב את הקצוות ומסובבים סיבוב אחד כך שהתפר יהיה כלפי מטה. מפזרים על הבצק מעט קמח ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
    10. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות טורבו עם קו תחתון בשלב הכי תחתון בתנור למשך כחצי שעה עד להזהבה קלה.
    11. מוציאים את התבנית מהתנור, יוצרים מעין שקע במרכז בעזרת כפית ושוברים ביצה אחת על כל מאפה בתוך השקע (שימו לב, רצוי להניח את חלמון הביצה עם מעט חלבון ולא את כל הביצה).
    12. מחזירים לאפייה בתנור עד להזהבה ולפי מידת העשייה הרצויה של החלמון.