דייסת קקאו
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
2 כוסות חלב או מים
1 כוס קוואקר – שיבולת שועל
3 כפות מייפל
2 כפות קקאו איכותי, מנופה
50 גרם שוקולד מריר
להגשה:
אוכמניות
פטל
תותים
2-3 כפות פולי קקאו – לא חובה
חצי כוס שבבי שקדים
אופן הכנה:
1. בסיר בינוני מביאים חלב, סוכר וקקאו לסף רתיחה. טורפים היטב שהקקאו ימס ולא יהיו גושים קטנים.
2.מוסיפים את הקוואקר ומבשלים ביחד, על אש נמוכה, במשך 15 דקות. מקפידים כל הזמן לערבב.
3. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מורידים מהאש.
4. בינתיים קולים את שבבי השקדים במחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מצננים.
5.מגישים את הדייסה החמה (ואפשר גם בטמפרטורת החדר) עם פירות יער, מעט פולי קקאו ופקאנים קלויים.